Poštovné zdarma pri objednávkach od 39 €

Jim sa trošku poobzeral a na tento problém našiel riešenie u certifikovaného dermatológa  Williama Kwana, ktorý ponúka efektívnu alternatívu starostlivosti o mužskú pleť. Tu sú 3 kroky, ktoré nesmieš vynechať.

Základná starostlivosť o mužskú pleť, bez námahy!

1. Očista

Ďalšia vec, ktorá je pri pánskej starostlivosti o pleť iná, ako pri dámskej, je jej umývanie mydlom každé ráno. Chlapi by mali nechať mydlo bokom a použiť len čistú vodu. Áno, čítaš správne, je to preto, že pokiaľ budeš používať mydlo každé ráno aj večer, prírodné oleje z pokožky sa môžu zničiť, tým pádom si stratil prirodzenú ochranu. Samozrejme to platí len pokiaľ si vykonal poriadnu očistu večer a tvár si si poriadne očistil od nečistôt. Dôležité je večerné "mydlenie". Mydlenie tváre mydlom, myslí Jim, ale samozrejme potom môžeš mydlenie premiestniť aj mimo kúpeľňu....Večerné umývanie mydlom, je dôležité pretože hádam nenecháš cez noc nečistotu preniknúť až do pórov.

Dôvodom očisty mydlom len raz denne je Sodium Laureth Sulfate. Pokiaľ si objavil produkt na čistenie bez obsahu Sodium Laureth Sulfate, kľudne ho používaj večer aj ráno. Sodium Laureth Sulfate totiž pokožku nezbaví len hrubej nečistoty, ale aj všetkého, čo sa na tvojej pokožke ocitlo, dobré, aj zlé. Pri pravidelnom použití môže spôsobiť aj suchú pokožku a podráždenie. Iné vysvetlenie - to je to, čo v kozmetike pení, pokiaľ to nie je poctivé glycerínové mydlo, samozrejme.

Tip: Ak máš mastnú pleť, ráno môžeš očistiť tvár pomocou horúceho uteráku a ukončiť to splashom so studenou vodou, čo ťa perfektne osvieži.

2. Regenerácia

A ide sa opravovať! Pokožka sa pod vplyvom voľných radikálov, spôsobujúcich oxidačný stres, časom ničí. Bez toho, aby si sa s Jimom venoval chémií v skratke, oxidačný stres súvisí s reakciou tela na negatívne veci, ako napríklad: 

  • Znečistený vzduch
  • Cigaretový dym
  • Priemyselná chémia
  • UV žiarenie

„Antioxidačné sérum, napríklad vitamín C, pomáha znižovať toto poškodenie a malo by sa používať ráno pod krém“ Vitamín C určite nájdeš medzi "neporiadkom" na poličke svojej polovičky. Neboj sa ho použiť, aj keď zo začiatku štípe, ale, keď ho zmiešaš na začiatok s krémom, bude to znesiteľnejšie.

Tip od pána dr. Kwana: Pred spaním odporúča krém s obsahom retinolu pre osoby staršie ako 30 rokov. „Retinol pomáha vyhladiť jemné vrásky“ vysvetľuje.

3. Hydratuj a chráň

Pokiaľ je slnečný deň, je úplne jedno či si za oknom alebo von, používaj krém s SPF najmenej 30. A konečne sa nauč, opaľovací krém nie je len na opaľovanie... Slnečné lúče majú dopad na tvoju pokožku neustále aj keď práve sedíš v aute, piješ pivko a spôsobuje vážne poškodenie kože až rakovinu. Neboj sa, že budeš pôsobiť zoženštile, chráň sa! Jim o tom, ako správny kovboj, vie svoje a jednou vecou si je istý, toto už nikdy nepodcení!

Ako vybrať správny produkt?

Od luxusných olejov, balzamov, krémov, peelingov, šampónov, mydiel...., nájdeš v Jimovej ponuke všetko potrebné! Starostlivosť o pánov je dnes oveľa bohatšia a veľkolepejšia ako kedykoľvek predtým.

Tu je niekoľko vecí, ktoré treba zvážiť.

Spoznaj svoj typ pleti

"Muži majú tendenciu mať mastnú a hrubšiu pleť, hlavne kvôli účinkom testosterónu," hovorí Kwan.  Ale ak máš šupinatú, suchú pokožku, vyhľadaj produkty, ktoré sú určené pre teba. Pre suchú pokožku Kwan odporúča silnú hydratáciu. 

Môžeš mať aj zmiešanú pleť - suché a mastné miesta na tvári. Ak je to tak, poobzeraj sa po produktoch určených pre zmiešanú pleť. A ak máš citlivú pleť, vyberaj produkty s čo najmenším počtom prísad. Pokiaľ sa holíš a trápi ťa citlivá pleť, určite ťa bude zaujímať "Holenie citlivej pokožky: ako na to?".

Zabudni na ženské a mužské!

Väčšina produktov pre pleť je UNISEX. Nerieš formu balenia, pretože práve ten ružovučký krém môže byť pre teba ideálna voľba. Ak dúfaš, že nájdeš riadu chlapskú vôňu, kašli na to, kupuj produkty bez parfému, hádam nebudeš celý ako drogéria, nehovoriac, že v pleťovej kozmetike je vôňa úplne zbytočná. 
A ak parfém v pleťovej kozmetike, tak zvoľ drevinaté vône alebo svieže.

Experimentuj!

Výber vhodných produktov na pleť nie je vôbec jednoduchá, môžeš navštíviť certifikovaného dermatológa a v hľadaní ti môže pomôcť, ale ani ten ti nezaručí, že na prvú šupu nájdeš ten správny produkt. Jim odporúča skúsiť najskôr vzorky, až, keď ti produkt vyhovuje, zakúpiť veľké balenie.

U Jima v ponuke nájdeš veľa produktov v testovacom balení, zväčša 15 - 20ml. Pokiaľ máš však dobrého barbera, určite tie najlepšie značky z Jimového obchodíka na tebe použije počas tvojej návštevy. Takže ty vieš, čo chceš a čo ti vyhovuje.

Nauč sa zvládať podráždenú pokožku a vyrážky

Toto je najčastejší problém chlapov. Problém môže vznikať aj pri nesprávnom holení, ale ak si Jimov článok o holení už čítal, určite toto nie je tvoj prípad. Pokiaľ máš problém s akné a vyrážkami, pomôžu ti produkty s obsahom kyseliny salicylovej. 

Uvedom si, že čas strávený o starostlivosť pleti, brady, vlasov.. nie je zoženštilé. Je to prejavom sebalásky a sebaúcty. Napokon, týmto určite nič nepokazíš.