Poštovné zdarma pri objednávkach od 39 €

Brady už dávno nie sú len rozhodnutím tých, ktorým sa jednoducho nechce holiť. Sú životným štýlom a každodennou súčasťou chlapa, ktorý nosí svoj porast s hrdosťou. Keď si ale genetika povie, že práve tebe nenadelí lahodnú hustú drevorúbačskú bradu, čo s tým môžeš urobiť? Niečo určite! Začnime tým, že sa nie je za čo hanbiť a že nikoho brada nie je dokonalá, a dokonca málokto je obdarený takou mačo bradou, aká na nás vylieza z každej vystajlingovanej profi fotky. Všetko sa dá nejakým spôsobom riešiť, tak poďme nato!

Daj jej štýl

Keď sa rozhodneš pre rast brady, veľmi rýchlo zistíš, že pri určitej dĺžke začne byť brada akási necelistvá. Najjednoduchší spôsob je udržiavať ju v dĺžke, kde to nie je také nápadné. Bohužiaľ pre mnohých to bude znamenať skôr bradu bližšie k strnisku než bujný porast. Jedna vec je tvoja vysnívaná brada, druhá čo si môžeš reálne dovoliť. Vyber si teda štýl, na ktorý si vybavený a daj tomu tiež trochu času. S total hluchými miestami môže pomôcť aj podpora rastu brady.

Trpezlivosť a dobrý barber

Ako tvoja brada celkovo pôsobí do významnej miery ovplyvní aj jej tvar. Dobrý barber si vie poradiť aj s prázdnejšími miestami brady a upraviť ju tak, aby vyzerala celistvejšie. Bude si to vyžadovať niekoľko výletov do barbershopu, ale výsledok určite bude stáť zato. 

Je to hlavne o udržiavaní rovnováhy: pokiaľ je brada redšia na lícach, ale hustejšia na sánke, opticky sa líca budú javiť ešte viac holé. Chápeme, že chceš zachrániť každý milimeter porastu a v mene celého mužského pokolenia s tebou súcitíme, ale bude treba obetovať kúsok dĺžky z brady na sánke, aby si zachránil celkový vzhľad. Popros barbera, aby zjemnil husté zóny tvojej brady pod sánkou a takto ti to pekne vyrovnal. Následne nechaj bradu niekoľko týždňov rásť a postup zopakuj. Takýmto spôsobom dáš prázdnejším miestam možnosť dobehnúť zvyšok brady. Je to dlhší proces, ale lepšie ako sa úplne oholiť alebo si nechať len úzky pás brady na sánke, či?!

Starostlivosť o tvoju novú bradu

Teraz, keď už si premenil svoju bradu s medzerami na niečo celistvejšie, je dôležité sa o svoj porast správne postarať. Dbaj o to, aby si bradu dobre vyumýval, keď sa budeš sprchovať a porozmýšľaj nad používaním oleja na bradu, aby bola jemná a hydratovaná. Pomocou kefy na bradu sa zbavíš skrúcancov a zamotancov v brade a navyše ňou môžeš olej na bradu rovnomerne naniesť na celú jej plochu. Nezabudni raz za pár týždňov bradu spolu s fúzmi trochu pristrihnúť tak, aby si držal ich tvar, ktorý zafixuješ voskom na bradu. Tak nech to teda dobre rastie!