Poštovné zdarma pri objednávkach od 39 €

Dnešná doba nám toho dala veľa - okrem iného aj možnosť výberu v každej jednej sfére života. Lenže mať na výber je niekedy kontraproduktívne, pretože napokon nevieme, čo si vlastne máme vybrať. To, či je lepší gél na holenie alebo pena na holenie, nie je len jedna z tradičných krčmových tém, ale aj dôležitá dilema. Podľa čoho si vybrať penu alebo gél?

Zaváži aj vek a aký máš holiaci strojček


Používaš na holenie jeden z moderných holiacich strojčekov alebo staršiu žiletku, ktorá už má za sebou svoje lepšie časy? Aj podľa toho je dobré vybrať si, či sa pre teba viac hodí gél na holenie alebo pena na holenie. Gél má hutnejšiu textúru aj zloženie, lepšie sa dostane tam, kam má, a preto dokáže vyvážiť to, ak sa neholíš najnovším holiacim strojčekom. Navyše gél býva priehľadný, a preto si s ním vieš dopriať maximálne precízne holenie, nakoľko poskytuje skvelý výhľad na holené miesto.

Gél je pre teba vhodnejší aj vtedy, ak si starší. Tvoja pokožka v takom prípade potrebuje viac výživy a z dôvodu postupného strácania elasticity sa aj ťažšie holí. Gél na holenie vytvorí funkčnú membránu, ktorá ochráni pokožku pred útočiacimi čepieľkami žiletky alebo holiaceho strojčeka.

Zvyk je železná košeľa


Proti gélu zase hovorí stará dobrá pena na holenie. Už od nepamäti sa s jej pomocou holili muži po celom svete a vypestovali si tak silný zvyk. Pena sa jednoduchšie a „zábavnejšie“ nanáša a mnohým sa páči to, ako zaujímavo to vyzerá, keď si nanesenú vrstvu spolu s chlpmi holia. S penou je pocit pri holení ľahší, krémovejší a tiež sa ľahšie a jednoduchšie zmýva.

Nuž, výber nie je jednoduchý, to vieme. Na záver je ale nutné povedať, že penu alebo gél si vyber aj podľa vône a prípadných ďalších atribútov, ako je značka alebo zloženie. Každého pokožka je iná, preto radšej odporúčame vyskúšať aj jeden aj druhý variant a až potom si vybrať partnera na holenie na celý život. :)

Tak čo, ktoré bude prvé, čo vyskúšaš?