Poštovné zdarma pri objednávkach od 39 €

Ak patríš medzi hladké tváre určite vieš, že holenie nie je taká jednoduchá záležitosť ako sa na prvý pohľad zdá.  Pokiaľ máš ako bonus citlivú pokožku, o to viac zábavy v kúpeľni (pri tejto aktivite) zažívaš. Našťastie riešenie od Jima je jednoduchšie, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Prvá rada Jima znie: vymedz si v rozvrhu dostatok času na holenie, pretože tento úkon u teba nie je otázkou 3 minút. Mal by si byť opatrnejší a pomalší, aby si pokožku nerozdráždil. Nie je to však nič, čo by si nezvládol.

Pravidlo č. 1: nástroj je dôležitý

Výber holiaceho nástroja netreba vôbec podceňovať. Keďže je tvoja pleť citlivá, nevymýšľaj a zvoľ si klasiku s jednou čepeľou. Čím menej žiletiek, tým menšia šanca, že bude tvoja pleť pozdráždená. Krútiš hlavou, že si niesi istý? Porovnanie klasického mechanického strojčeka s novodobými kazetovými strojčekami sme rozoberali v tomto článku. A ak si trúfaš a máš aj pevnú ruku, môžeš siahnuť po britve typu shavette alebo klasickej britve. 

Pravidlo č. 2: dobrá štetka = základ správne vyšľahanej peny

To vie predsa každý. Štetka na holenie je klasika, ku ktorej sa mnohí chlapi dneška začínajú postupne vracať. Správny výber štetky dopomôže urobiť z holenia super zážitok aj pre tú najcitlivejšiu pleť, či už sa jedná o šľahanie peny alebo jej nanášanie na tvár. Pre teba je hlavne dôležitá jemnosť štetín. Jim ti určite odporúča štetku Super Jazvec

Pokiaľ preferuješ vegansky produkt, Jim má pre teba štetku so štetku so syntetickými štetinami. Použitím štetky sa ti podarí nadvihnúť chlp, čím uľahčuješ jeho oholenie na jeden ťah a navyše tak čepeľ po pokožke nádherne kĺže.

Pravidlo č. 3: póry, otvorte sa alebo príprava pokožky

Bol si v tom, že už berieš žiletku a ideš na to? Tak to spomaľ.

Pred holením si nezabudni pokožku poriadne pripraviť. Pokiaľ je príprava správna, pokožka reaguje podstatne lepšie. Najskôr sa uisti, že je tvoja pleť teplá a vlhká. Teplo spôsobí otvorenie pórov a tvoje chĺpky sú zrazu dlhšie. Jim radí namočiť uterák do teplej vody v umývadle a priložiť na tvár. Vhodné je po navlhčení použiť prípravok pred holením. Ten pomáha ako ochranný filter pod prípravok na holenie. A samozrejme čepeľ žiletky tak ešte bezpečnejšie kĺže po pokožke.

Pravidlo č. 4: nasucho to nepôjde

Alfou a omegou je kvalitný výber prípravku na holenie. Siahni napríklad po mydle na holenie. Mydlo vyšľahané v penotvore má jemnejšiu a hustejšiu penu - to je kvalita hodná kráľa.

A to je to, čo chceš a čo si zaslúžiš. Pokiaľ sa rozhodneš kúpiť mydlo v miske, zabiješ tak dve muchy jednou ranou a nemusíš dokúpiť penotvor. V penotvore sú kľúčové drážky na dne misky, ktoré pomáhajú pri šľahaní peny.

Keďže je tvoja pleť citlivá, dôležité je vybrať prípravok na holenie vyvinutý špeciálne pre teba. V týchto špecialitkách sa nachádza ingrediencia, ktorá pleť znecitlivie. Obsahujú množstvo vysokokvalitných zložiek a sú bez alkoholu. Teda určite tie v našej ponuke, však kto by stál o nasratého zákazníka? Jim si rád všetko testuje a overuje.

Pravidlo č. 5: teraz sa bude činiť holiaci strojček

Už si celý naradostený, že berieš do ruky ostrú hračku a ideš na to? Spomaľ! Over si, či si sa v kúpeľni zamkol, pokiaľ máš deti, pošli ich von, žene pusti dobrý film. Toto je tvoja chvíľa a je dôležité, aby si bol v kľude. Holenie je oddychový rituál, ktorý si po tej ťažkej práci zaslúžiš. 

Strojček, britvu ani iný nástroj nie je potrebné pri holení tlačiť. Jemne prechádzaj po pokožke. Začínaj od krku a pomaly prechádzaj nahor. Znie to akoby si čítal erotickú poviedku? Super! Jim našiel spôsob, ako si to zapamätáš. 

Žiletkou však choď po smere rastu chĺpkov. Keďže máš citlivú pokožku, je jasné, že pri holení proti smeru rastu chĺpkov bude pokožka začervenaná a celá pobodkovaná. Holenie po raste nie je vždy 100%-né, preto je nutné ho často opakovať.

Pokiaľ si trúfaš skúsiť, ako moc je tvoja pokožka citlivá, môžeš holiť kolmo na rast chĺpov. Je to o čosi šetrnejšie ako proti smere rastu.

Pravidlo č. 6: očista

Jimovi je jasné, že samotné holenie pleť vysušuje, dráždi, a preto vždy so slzičkou v očku zákazníkom posiela také objednávky, kde je len mydlo na holenie a na prípravky po holení sa kašle. Haló, kamarát, tvoja pleť potrebuje mega dávku vitamínov, hydratácie a regenerácie! 

Tak určite pleť po oholení dôkladne opláchni v studenej vode a jemne osuš uterákom. Ideme ďalej.

Pravidlo č. 7: balzamovanie pokožky ako za Zdenkinho mládí v Egypte

Ukonči to ako pán a použi kvalitný balzam po holení bez alkoholu. Niektoré produkty  po holení obsahujú alkohol na dezinfekciu, ale v tvojom prípade po takom produkte ani nepozeraj. V produktoch pre teba sú iné čarovné zložky na dezinfekciu, toho sa báť nemusíš. 

Pravidlo č. 8: keď potečie krv, ošetruj

Dúfame, že posledné pravidlo je pre teba zbytočné. Ak si Jimove pravidlá bral na ľahkú váhu a ponáhľal si sa alebo si sa vôbec nezamkol, dôvody môžu byť rôzne, a potiekla krv či vznikla drobná ranka, okamžite siahni po styptickom géle, prášku, tyčinke alebo kamenci, ktoré na teba čakajú v našej sekcii Ošetrenia zranení.