Poštovné zdarma pri objednávkach od 39 €

Nielen vlasy si zaslúžia tvoju starostlivosť. Ak chceš svoje okolie (a seba) prekvapiť naozaj dobre vyzerajúcou bradou, ktorá spĺňa všetky atribúty slovného spojenia „dokonalá brada“, si na správnom mieste. Jednou z najpodstatnejších súčastí starostlivosti je kozmetika na bradu, do ktorej patrí aj vosk na bradu. Čo to ale vlastne je a ako ho používať?

Vosk na bradu je dôležitá vec


Starostlivosť o bradu a fúzy si žiada primárne dve veci: tvoj čas a vosk na bradu. Vďaka vosku bude tvoja brada držať v požadovanom tvare. Je dôležité, aby išlo o kvalitný produkt, vďaka ktorému sa brada udrží svieža a zdravá. V závislosti od toho, akú neskrotnú máš bradu, si musíš vybrať medzi (zväčša) tromi variantmi, a síce jemnou, stredne silnou alebo silnou.

Vyberaj si nielen podľa typu tvojej brady, ale aj podľa toho, do akých tvarov si ju chceš naštýlovať. Väčšinou platí, že čím zložitejší tvar si vymyslíš (napr. typický mustáš), tým potrebuješ silnejší vosk. Starostlivosť o bradu ti pôjde omnoho lepšie od ruky, keď si vyberieš vhodný vosk na bradu, ktorý sa bude presne hodiť na to, na čo ho potrebuješ.

Dnes existuje množstvo variantov, z ktorých si môžeš vyberať. Značiek je veľa, ale tvoja brada je len jedna. Preto si pred výberom poriadne prečítaj, čo o každom z voskov u nás v e-shope píšeme. Pomôže ti to predísť zlému výberu a tiež ti to ušetrí čas.

Ako používať vosk na bradu?


Nie je to žiadna veda, akonáhle si na to zvykneš, všetko ti pôjde ľahko a rýchlo. Keď si konečne vyberieš najlepší vosk na bradu, stačí ho otvoriť a ide sa na vec. Naber si krúživými pohybmi menšie množstvo na prst alebo si ho trochu naškrabkaj. Pošúchaj ho medzi prstami alebo dlaňami, aby sa zohrial.

Vosk na bradu potom začni nanášať na bradu. Odporúčame ti, aby si vždy išiel od stredu smerom ku koncom. Na rovnomerné nanesenie použi buď hrebeň alebo kefu na bradu. Napokon vytvaruj to, čo potrebuješ, a vosk na bradu nechaj pár minút zaschnúť. Najlepšie výsledky dosiahneš iba s dostatkom trpezlivosti.

Ak chceš, aby tvoja starostlivosť o bradu bola TOP, tu sú tipy


Základom pre naozaj prvotriedne výsledky je uistiť sa (ešte pred začatím voskovania), že tvoja brada je čistá a suchá. Ak to tak nie je, vezmi šampón na bradu a potom olej na bradu a rýchlo to naprav. Nečistoty na brade sa totiž môžu ľahko zmiešať s voskom, a preto by ťa potom čakala tá nepríjemná časť... jeho zmývanie a opakovanie celého procesu.

Nezabúdaj, že menej je niekedy viac. Preto nekrúž hneď na začiatku prstami po vosku rýchlosťou blesku, ale naber si toho medzi prsty radšej menej. Vždy predsa môžeš pridať. Ak sa ti predsa len stane, že to preženieš, vezmi si uterák a prebytočný vosk jemne otri.

Kto chce dobre vyzerať, potrebuje dostatok času


Pri stajlovaní brady nikdy nepodceň dôležitú premennú – čas. Ak ti na celý proces zostali dve minúty pomedzi kávu a obutie sa, radšej sa na to vykašli a von vybehni bez toho. Na naozaj kvalitný výsledok potrebuješ dostatok času. Kto sa ponáhľa, častejšie a rýchlejšie sa pomýli, čo určite nechceš. Niektorí borci, najmä, ak ich brady patria k náročným, strávia stajlingom aj desiatky minút.

Nezabúdaj, že vosk na bradu bude najlepšie fungovať vtedy, ak ho prepojíš aj s inými výrobkami určenými na fúzy (napr. vosk na fúzy) alebo bradu. Kozmetika na bradu ti ponúka nespočetné možnosti výberu, vďaka čomu si môžeš byť istý, že si vyberieš, aj keď patríš k tým najnáročnejším. Zbehni do nášho e-shopu a vyber si tvojich nových denných spoločníkov aj ty.